Новини

Доступний театр

Проект «Доступний театр» назавжди змінив наш світогляд. Ми щасливі знайомити з мистецтвом театру тих глядачів, які не мали раніше змоги відвідати виставу. Завдяки аудіоопису вистав та перекладу жестовою мовою ми здійснили мрію багатьох харків’ян і знайшли нових шанувальників театру.

Адаптовані вистави розраховані на глядачів будь-якого віку.  «Гидке каченя», «Назар Стодоля», «Мойсей», «Парад троянд», «Скляний звіринець» чекають на зустріч з вами. В подальшому будуть здійснені адаптації інших вистав ХТДЮ. Нові послуги будуть доступні за попереднім замовленням. Приходьте до нас!

Ми змінюємось зсередини, проходимо тренінги етичної взаємодії. «Ми» – це тепер не тільки театр, це глядачі також. Ми – дорослі і діти, люди без інвалідності та з інвалідністю.

Ми провели інклюзивну театральну лабораторію «Перетинаючи кордони», яка представила неймовірну міні-виставу «Сім гайворонів» режисерки Яніни Зеленської.

Ми підготували тифлокоментаторів і навчилися жестової мови.

Ми привезли до Харкова яскравий проект «Погляд» (МТЦ «Непротоптана стежина», м.Львів) за участі дітей з порушеннями зору і танцівників.

Ми ділимося досвідом створення простору, в якому усім зручно, з усіма бажаючими.

Ми провели лекцію і тренінг по роботі з інклюзією в театрі.

Ми реалізуємо проект у партнерстві з ГОІ «Креавита» за підтримки Українського культурного фонду.

Ми запрошуємо долучитися і вас!